Spørsmål om stillingen?
Kontaktperson:
Anja Brænd
Avdelingsleder førsteamanuensis
922 93 238
a.m.l.brand@medisin.uio.no
Kontaktperson (ang. søknadsprosessen):
Helle Fritzsønn
Personalrådgiver
helle.fritzsonn@medisin.uio.no
Det lyses ut en 20% stilling som førsteamanuensis/professor i allmennmedisin ved Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet. Institutt for helse og samfunn er ett av tre institutt ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.
Stillingen er knyttet til Det medisinske fakultets avtale med Helsedirektoratet om gjennomføring av klinisk muntlig eksamen som del av fagprøve for leger utdannet utenfor EØS og Sveits. Fagprøven er et av tilleggskravene som leger utdannet utenfor EU/EØS må gjennomføre for å få autorisasjon som lege i Norge. Fagprøven er en fagspesifikk, praktisk, muntlig og skriftlig prøve som tester om kandidatene har praktiske og teoretiske kunnskaper som tilsvarer norsk medisinutdanning. Den som ansettes skal ha det faglige ansvaret for å lede arbeidet med klinisk muntlig eksamen, som er en del av fagprøven.
Stillingen er tilknyttet Avdeling for allmennmedisin. Avdeling for allmennmedisin kan kort beskrives som et akademisk brohode for allmennmedisinsk arbeid i hele kommunehelsetjenesten. Vitenskapelig ansatte ved avdelingen er leger med bakgrunn fra/forankring i klinisk allmennmedisinsk arbeid.
Nærmere omtale av fagområde, ansvarsfelt, arbeidsplikter og forhold som det vil bli lagt vekt på ved ansettelsen, er inntatt i en egen stillingsbeskrivelse som søkeren forventes å gjøre seg kjent med.
Det forventes forskning av høy kvalitet med publisering i godkjente, fagfellevurderte publiseringskanaler. At forskningen sammenfaller med avdelingens strategi og er allmennmedisinsk relevant, vil bli vektlagt.
For førsteamanuensis
For professor
Personlige egenskaper
Selvstendighet, gode evner til å formidle kunnskap, gode samarbeidsevner, fleksibilitet samt evne til å være en pådriver i prosesser vil bli vektlagt.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
En sorteringskomité vil invitere de mest aktuelle kandidatene til å sende inn inntil 10 vitenskapelige arbeider for sakkyndig vurdering. Vitenskapelige arbeider skal av den grunn ikke lastes opp sammen med søknaden.
Vurderingsgrunnlaget for sakkyndig komité er vitenskapelige arbeider og kvalifikasjoner knyttet til undervisning, faglig formidling og administrasjon. Det legges særlig vekt på kvalifikasjoner som sentralt i kunngjøring og stillingsbeksrivelse.
Endelig innstilling av kompetente søkere vil bli utarbeidet av et eget intervjuutvalg basert på innstilling fra sakkyndig komité, intervju av søkerne og referanseinnhenting.
I rangeringen av kompetente søkere vurderes hele bredden av kvalifikasjoner.
Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO, Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO og Veileder for søkere til professor- og førsteamanuensisstilling - Universitetet i Oslo.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.