Eierdirektør - en viktig topplederstilling i Norges største helseregion

Ansettelsesform: Fast

Publisert Sist oppdatert

INFORMASJON

Tjeneste

Eierdirektør

­

Arbeidsgiver

Helse Sør-Øst RHF

­

Sted

Oslo

­

Søknadsfrist

02.04.24

En viktig topplederstilling i Norges største helseregion

Helse Sør-Øst RHF er et av landets fire regionale helseforetak og har ansvaret for spesialisthelsetjenestetilbudet til tre millioner innbyggere i Agder, Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Buskerud, Akershus og Østfold. Omsetningen er på om lag 100 milliarder kroner. Helse Sør-Øst har om lag 85 000 medarbeidere. 

Helse Sør-Øst RHF tilbyr utfordrende arbeidsoppgaver i spennende, tverrfaglige kompetansemiljøer og et inspirerende arbeidsmiljø med høyt tempo og høye krav til faglig kvalitet. Lønn etter avtale og offentlig tjenestepensjonsordning. 

Helse Sør-Øst RHF skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss, uansett kjønn, alder, funksjonshemming og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Det samme gjelder om du har hatt et lengre opphold borte fra arbeidslivet. 

For mer informasjon om Helse Sør-Øst RHF, se www.helse-sorost.no

Eierdirektør - en viktig topplederstilling i Norges største helseregion

Eieravdelingens hovedoppgaver er å bistå styret i å ivareta sitt ansvar, legge til rette for den formelle eierstyringen i foretaksgruppen og ivareta systemansvar for arbeidet med beredskap og oppfølging av sikkerhetsloven. Eieravdelingen er en veldreven avdeling med 5 dedikerte- og dyktige medarbeidere. 

Som eierdirektør får du ansvar for forberedelse og tilrettelegging av styremøtene i Helse Sør-Øst RHF og har sekretariatsfunksjoner for styret i styremøter og arbeidet i styrets valgkomite. I tillegg har du ansvar for operasjonalisering av styringsbudskap fra Helse- og omsorgsdepartementet, samt samordning av eierstyringsaktivitetene for de felleseide helseforetakene, inklusive foretaksmøter. Du samarbeider tett med de andre eierdirektørene på RHF-nivå. 

For å lykkes må du ha høyere utdanning og relevant ledererfaring. Det er en fordel å ha erfaring fra spesialisthelsetjenesten. Kjennskap til foretaksmodellen og erfaring fra ledelse- og strategisk arbeid fra tilsvarende komplekse organisasjoner, er en forutsetning. Du må ha en meget god system- og rolleforståelse og evne å bygge og vedlikeholde gode relasjoner på tvers av organisasjoner og nivåer. 

Eierdirektør rapporterer til administrerende direktør og er en del av Helse Sør-Øst RHFs ledergruppe. Helse Sør-Øst RHF har hovedkontor på Hamar og kontorlokalisasjoner i Oslo og Skien. 

For mer informasjon om stillingen, ta gjerne uforpliktende og konfidensiell kontakt med vår rådgiver i Habberstad, Hans Petter Karlsen, tlf. 934 25 743, eller administrerende direktør Terje Rootwelt, tlf. 958 31 631. 

Frist for å søke stillingen er 02.04.2024. 

Frem til søknadsfristens utløp vil søknader og henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Det vil bli utarbeidet en offentlig søkerliste.

Powered by Labrador CMS