Seksjonssjef

Ansettelsesform: Fast

Publisert

INFORMASJON

Tjeneste

Seksjonssjef

­

Arbeidsgiver

Den Norske Legeforening

­

Sted

Oslo
­

Søknadsfrist

07.11.24

Variert og viktig lederstilling til Medisinsk fagavdeling

Legeforening har i all tid vært engasjert i legers grunn-, videre- og etterutdanning innenfor alle spesialiteter. Foreningens rolle har over tid endret seg i takt med behov i befolkningen og krav fra myndighetene, og vil fortsette å utvikle seg.

Legeforeningen har flere oppgaver rettet mot de tre spesialitetene som praktiseres utenfor spesialisthelsetjenesten; allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin. Blant dette er kursutvikling, kursgodkjenning, regelverksutvikling, medlemsbistand om spesialiseringsspørsmål, koordinering av utdanningsfond og av gruppeveiledning i allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin. 

Vi søker nå ny leder til seksjonen som har ansvar for å forvalte og utvikle disse oppgavene. Seksjonen er én av fire seksjoner organisatorisk hjemmehørende i Medisinsk fagavdeling. 

Stillingen byr på samarbeid med en rekke eksterne aktører, som de regionale helseforetakene, universiteter og helsemyndigheter, og samarbeid med Legeforeningens organisasjonsledd. Seksjonssjefen har en sentral rolle i å legge til rette for god dialog med eksterne og interne aktører. 

Seksjonssjefen rapporterer til direktør for medisinsk fagavdeling og inngår i hans ledergruppe. 

Som seksjonssjef har du disse ansvarsområdene: 

  • Personal og budsjettansvar for en seksjon med 16 medarbeidere, fordelt på 11,4 årsverk 
  • Videreutvikle seksjonens arbeidsprosesser og rolle
  • Stimulere til og tilrettelegge for faglig utvikling av ansatte
  • Bidra i strategiutvikling og nettverksbygging, herunder prosesser knyttet til intern og ekstern forankring og synliggjøring av seksjonens virksomhet 
  • Bidra i prosesser og prosjekter i andre seksjoner og avdelinger i Legeforeningens sekretariat 

Vi ønsker at du har følgende utdanning, erfaring og kompetanse; 

  • Cand. med eller annen relevant utdanning på masternivå
  • Ledererfaring
  • God kjennskap til legers grunn-, videre- og etterutdanning og systemene som regulerer dette
  • Erfaring fra arbeid i og god kjennskap til primærhelsetjenesten er en fordel. 
  • Kompetanse innen forbedringsarbeid og endringsprosesser 
  • God skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk 
  • Vi oppfordrer allmennleger og kommuneleger med ledererfaring til å søke stillingen

Som person kjennetegnes du ved; 

  • Gode lederegenskaper og evne til å ta selvstendig ansvar 
  • Samarbeidsorientert og evne til å gi merverdi inn i samarbeidsorganer 
  • Effektiv og selvgående med dokumentert gjennomføringsevne 
  • Håndtere flere sakskomplekser samtidig 
  • Kommuniserer godt og evner å skape engasjement og bygge relasjoner internt og eksternt 
  • Strukturert, serviceinnstilt og løsningsorientert 

Legeforeningen tilbyr 

Seksjonslederstillingen vil innebære et variert spekter av oppgaver, og vil i noen grad kunne tilpasses søkers kvalifikasjoner og interesser. Vi legger stor vekt på kvalitet i arbeidet, fagutvikling og samarbeid for å nå våre mål.

Hos oss vil du inngå i et faglig sterkt og engasjert fagmiljø der tett samarbeid og sosialt samhold preger arbeidsdagene. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, herunder lønn etter avtale og kvalifikasjoner, fleksibel arbeidstid, gode pensjon- personalforsikringsordninger og tilgang til medlemsfordelene legene har gjennom Akademikerne pluss-fellesskapet. Tiltredelse etter avtale og arbeidsplass i flotte lokaler sentralt i Oslo. 

Legeforeningen ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen og nytte alles kompetanse. Vi vil gjerne ha søknader fra kvalifiserte kandidater uansett alder, kjønn, funksjonsevne, identitet, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Ta gjerne uforpliktende kontakt om stillingen med avdelingsdirektør Johan Torgersen i Medisinsk fagavdeling dersom du lurer på noe.

Vi håper å høre fra deg!


Om arbeidsgiveren

Legeforeningen er foreningen for alle leger, hele livet. Vi har om lag 41 000 medlemmer, organiserer ca. 94 prosent av alle yrkesaktive leger i Norge og er en komplett profesjonsforening og faglig forening. Foreningens øverste organ er landsstyret. Mellom landsstyremøtene ledes foreningen av et sentralstyre med president som styreleder. Den daglige driften av foreningen ivaretas av et sekretariat med 180 ansatte ledet av generalsekretær. Sekretariatet holder til i nyoppussede lokaler sentralt i Oslo sentrum.

Medisinsk fagavdeling har 35 ansatte og er en av fem avdelinger i Legeforeningen. I tillegg til seksjon utdanning drift har avdelingen tre seksjoner: seksjon utdanning utvikling, seksjon for primærhelsetjenester, e-helse og folkehelse og seksjon for spesialisthelsetjenester, forskning og kvalitetsforbedring. Avdelingen har et særlig ansvar for å følge opp Legeforeningens faglige organisasjonsledd og jobber tett opp mot Legeforeningens faglige akse. 

Powered by Labrador CMS