Brenner du for psykisk helsearbeid? Nestleder NAPHA

Ansettelsesform: Fast

Publisert Sist oppdatert

INFORMASJON

Tjeneste:

Nestleder

Arbeidsgiver:

NTHU Samfunnsforskning AS

Sted:

Trondheim­

Søknadsfrist:

02.04.24

Psykisk helse- og rusarbeid for voksne utøves av om lag 13 000 årsverk i Norges rundt 350 kommuner. NAPHA skal, sammen med andre kompetansesentre, bidra til å styrke disse tjenestene

Om oss

Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA) er en avdeling ved NTNU Samfunnsforskning AS. Senteret er finansiert av Helsedirektoratet, som gir oss oppgaver gjennom årlige tilskudds brev.

NAPHA har 30 ansatte og 15 års historie med et viktig samfunnsoppdrag innen lokalbasert psykisk helsearbeid. Kompetansesenteret er helfinansiert av Helsedirektoratet og eid av NTNU Samfunnsforskning. NAPHA står foran en videre vekst, både i form av tilførte midler, antall ansatte og utvidet prosjektportefølje.

NAPHA har nasjonale oppgaver i implementering av ulike helsepolitiske satsinger innenfor lokalbasert psykisk helsearbeid. Samtidig har NAPHA en regional struktur som innebærer nært samarbeid med regionale kompetansesentre med samme samfunnsoppdrag.

NTNU Samfunnsforskning AS er et uavhengig forskningsinstitutt med tilhørende nasjonalt kompetansesenter, som arbeider innenfor et bredt spekter av samfunnsfaglige og samfunnsrelaterte spørsmål. Forskningsinstituttet ble etablert i 2004 som en videreføring av aktiviteter i stiftelsen Allforsk. NAPHA har vært en del av NTNU Samfunnsforskning AS siden senteret ble opprettet i 2008. Forskningsinstituttet har ca. 120 medarbeidere, og eies i sin helhet av NTNU. Størstedelen av selskapet har lokaler like ved NTNUs campus på Dragvoll, mens NAPHA har lokaler i Trondheim sentrum. Vi ble Miljøfyrtårnsertifisert i 2018. 

Nestleder NAPHA

Vi søker deg som er motivert til å videreutvikle NAPHA gjennom en nyopprettet stilling som nestleder. Du vil sammen med leder av kompetansesenteret utgjøre et lederteam, og er stedfortreder for leder. Du utøver dine oppgaver i tett samarbeid med leder. Du får et særlig ansvar for utvikling av kompetansesenterets samarbeidsflater med kommunene og andre relevante aktører, slik at kommunenes behov for strategisk beslutningsstøtte innen feltet blir dekket. Du vil medvirke til hensiktsmessig samarbeid mellom kompetansesenteret og kommunene om kvalitetsforbedringer og tjenesteutvikling.

ØVRIGE ARBEIDSOPPGAVER

  • Være en pådriver for utstrakt samarbeid med aktører som har overlappende samfunnsoppdrag
  • Videreutvikle samarbeidsrelasjoner med statsforvaltere, kommuner, brukerorganisasjoner og andre brukermiljø
  • Styrke senteret som en kunnskapsintensiv virksomhet, ved å stimulere til fagutvikling
  • Faglig veiledning og støtte i avdelingens prosjekter og aktiviteter
  • Personalledelse og tilrettelegging for godt arbeidsmiljø

UTDANNINGS- OG ERFARINGSBAKGRUNN

Vi ser etter deg som har relevant høyere utdanning, minimum på masternivå. Relevant erfaring vil også vektlegges. Du bør ha flere års ledererfaring fra kommunal sektor eller fra andre relevante kompetansemiljø.

Du bør ha erfaring med systematisk utviklingsarbeid. Erfaring med prosjekt- og prosessledelse er av stor betydning for oss.

Videre vil erfaring med tverrfaglig samarbeid og nettverksbygging være av betydning.

Du bør kjenne psykisk helsearbeid godt, og ha en god forståelse av aktuell politikk. Kjennskap til kunnskaps- og forvaltningssystemet samt tjenestetilbudene er essensielt, kombinert med god innsikt og forståelse for NAPHA sitt samfunnsoppdrag. 

PROFIL – PERSONLIGE EGENSKAPER 

Vi ønsker oss en motivert nestleder som er systematisk og analytisk, og evner å se våre oppgaver både fra et strategisk og operativt perspektiv. Du er en god formidler som evner å kommunisere godt og tydelig, både muntlig og skriftlig. Vi ønsker oss en nettverksbygger som tar initiativ, og som evner å skape tillit, involvering og fremdrift i kompetansesenterets arbeid. Du liker å lede kunnskapsmedarbeidere i et arbeidsmiljø preget av sterk entusiasme og motivasjon for samfunnsoppdraget.

Du har godt humør, liker mennesker, skaper gode og tillitsfulle relasjoner og trives i skjæringspunktet mellom autonomi og fellesskap. Vi ser etter en nestleder som er trygg på seg selv og som klarer å ta rasjonelle og faglig begrunnede beslutninger, uten at det går på bekostning av det relasjonelle samspillet.

Vi tilbyr

  • Deltakelse i et utviklingsorientert og kreativt kompetansemiljø.
  • Deltakelse i strategiutvikling og beslutningsprosesser.
  • Gode lønnsbetingelser, samt konkurransedyktige pensjons-, velferds- og forsikringsordninger.
  • En fleksibel arbeidshverdag med personalpolitikk som tar hensyn til hvor du befinner deg i livet.
  • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling

Det er NTNU Samfunnsforsknings mål at vi skal være en ansvarsfull og attraktiv arbeidsgiver. Vi skal sørge for å ha et inkluderende og ikke-diskriminerende arbeidsmiljø som er godt og trygt, og som henter frem det beste hos den enkelte uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og alder. Arbeidet med likestilling og mangfold skal ikke bare omhandle fravær av diskriminering, men representere gode holdninger i organisasjonen som skal kjennetegnes ved respekt og forståelse for ulikhet. Vi ønsker at kvalifiserte kandidater skal søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn.

Søknad ønskes med fyldig CV, inkludert beskrivelse av relevant praktisk og teoretisk erfaring. Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med leder Ellen Hoxmark, epost: ellen.hoxmark@samforsk.no, tel: 957 76 393 eller vår samarbeidspartner Kjell Strøm, epost: kjell.strom@fairassess.no, tel: 951 98 710

Søknad

Søknadsfrist er 2.april.

Powered by Labrador CMS