Kan du ta en faglig ledende rolle i utvikling av psykisk helsevern og TSB i Helse Midt-Norge?

Ansettelsesform: Fast

Publisert

INFORMASJON

Tjeneste

Seniorrådgiver

­

Arbeidsgiver

Helse Midt-Norge RHF

­

Sted

Stjørdal

­

Søknadsfrist

01.04.24

Vil du bidra til å utvikle psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) i Midt-Norge?

Helse Midt-Norge RHF søker seniorrådgiver med særlig kompetanse innen psykisk helsevern og/eller tverrfaglig spesialisert rusbehandling. 

Vi søker en erfaren medarbeider med særlig kompetanse innen psykisk helsevern (PH) og/eller tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), som også kan se disse og relaterte fagområder i sammenheng. Arbeidsoppgavene vil ligge på et overordnet strategisk nivå med tanke på å sikre en god, likeverdig og tilgjengelig helsetjeneste i regionen. Oppgavene vil blant annet knytte seg til oppfølging av nasjonal opptrappingsplan for psykisk helse, nasjonal helse og samhandlingsplan, regional utviklingsplan og regional satsing for å sikre kritisk kompetanse i PH og TSB. Den som ansettes vil delta aktivt i regionalt og interregionalt nettverksarbeid på området og samarbeid med øvrige fagområder i HMN RHF. I denne jobben vil du få utfordret deg og jobbe tett med fagmiljøer. 

Vi ser etter deg som kan jobbe selvstendig og i god dialog med aktuelle fagmiljø i regionen og nasjonalt. 

Stillingen ligger til seksjon for psykisk helsevern, TSB, barn/unge og avtalespesialister (PTA) og vil hovedsakelig ha ansvar for oppgaver innen psykisk helsevern og TSB. Den vil likevel også kunne tillegges andre oppgaver innen helsefagavdelingens ansvarsområder.

Arbeidsoppgaver

  • Lede, delta og være fagansvarlig representant i ulike nasjonale prosjekter og nettverk. 
  • Arbeide opp mot sentrale myndigheter som HOD og Helsedirektoratet. 
  • Være regionalt kontaktpunkt og pådriver for fagområdet i samarbeid med aktuelle fagledernettverk. 
  • Bistå i oppfølging av tjenesteytere både i egne HF og private aktører vi har avtale med 
  • Ha ansvar for rapportering, forberedelse av styresaker for styret i Helse Midt-Norge RHF og andre saksbehandlingsoppgaver 
  • Samarbeide i team med øvrige kolleger, særlig i seksjon for psykisk helsevern, TSB, barn/unge og avtalespesialister, om felles oppgaver og utviklingsområder 

Stillingens innhold vil kunne bli tillagt andre oppgaver og tilpasset og/eller endret ved behov 

Kvalifikasjoner

  • Spesialist i psykiatri/psykologi eller annen relevant høyere utdanning/videreutdanning innen medisin og helse 
  • Innsikt i og erfaring fra spesialisthelsetjenestens virksomhet med klinisk erfaring kreves 
  • Helhetsforståelse av helsetjenestens organisering og viktige samfunnsoppgaver er nødvendig 
  • Ledererfaring eller erfaring fra faglig ledende stilling er ønskelig

For søkere som vurderes særlig kvalifisert på annet grunnlag, vil det kunne bli vurdert å gjøre unntak for enkeltkrav i utlysingen 

Personlige egenskaper

  • Du er strukturert og har evne til å arbeide effektivt og systematisk 
  • Du kan vise til gode samarbeidsevner samtidig som du er selvstendig, initiativrik og beslutningsdyktig 
  • Du har evne til å se sammenhenger og tilegne deg informasjon i et felt under utvikling 
  • Du har god evne til å formidle resultater og årsakssammenhenger, både i skriftlig og muntlig kommunikasjon 
  • Du trives i et hektisk arbeidsmiljø som til tider er preget av bestillinger med høy hastegrad 

Ved vurdering av den best kvalifiserte, vil det legges vekt på personlig egnethet, utdanning, erfaring samt motivasjon for stillingen og helhetlig sammensetning av teamet i seksjon PTA

Vi tilbyr

  • Spennende og utfordrende stilling i en av Midt-Norges største organisasjoner med et viktig samfunnsoppdrag 
  • Gode forsikrings- og pensjonsordninger i KLP 
  • Fleksibel arbeidstidsordning 
  • Godt arbeidsmiljø 
  • Muligheter for faglig utvikling samt etter- og videreutdanning 
  • Lønn og betingelser etter avtale 
  • Stillinger: 1
  • Stillingsprosent: 100

Webcruiter-ID: 4780887812

Helse Midt-Norge holder til på Tangen i Stjørdal. Vi deler hus med Nord Universitet og har egen parkeringsplass, kantine og treningsrom. Med våre ca. 90 ansatte er vi en forholdsvis liten organisasjon med kort vei til ledelsen, kollegaer og støttefunksjoner. Vi jobber med utvikling av helseforetakene i Midt- Norge, til sammen er vi ca. 22.000 ansatte.

Helse Midt-Norge RHF er ett av fire regionale helseforetak i Norge. Vi eies av staten ved Helse- og omsorgsdepartementet og skal sørge for at befolkningen får tilgang på spesialiserte helsetjenester med god kvalitet. Helse Midt-Norge RHF har overordnet ansvar for spesialisthelsetjenesten i Trøndelag og Møre og Romsdal. Virksomheten er organisert gjennom fem helseforetak som eies av Helse Midt-Norge RHF. I tillegg ytes det spesialisthelsetjenester ved kjøp fra private institusjoner og gjennom tildeling av hjemler til avtalespesialister Helseplattformen AS eies av Helse Midt-Norge RHF og Trondheim kommune. Den samlede virksomheten omfatter ca. 22 100 medarbeidere og en årlig omsetning på ca. 23 milliarder kroner.

Helsefagavdelingen har ansvar for områdene helsefag, forskning, utdanning og innovasjon. Avdelingen ivaretar samfunnsviktige funksjoner innenfor disse områdene gjennom overordnet strategisk arbeid som inkluderer koordinering, analyse, budsjettarbeid, ressursfordeling, kompetanseplanlegging og kjøp av eksterne helsetjenester. Avdelingen har tett samarbeid med underliggende helseforetak, andre statlige organer og funksjoner. Som medarbeider i helsefagavdelingen vil du få en viktig rolle i det strategiske arbeidet for å levere gode helsetjenester til befolkningen i Midt-Norge i tråd med å sørge for-ansvaret.

Helse Midt-Norge har en målsetting om en mangfoldig arbeidsstyrke som gjenspeiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss, uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Helse Midt-Norge RHF er lokalisert på Stjørdal. Se ytterligere informasjon på www.helse-midt.no.

Powered by Labrador CMS